Marcel Kittel

Kittel bevestigt zijn vertrek bij Giant-Alpecin

Marcel Kittel verlaat Giant-Alpecin aan het einde van dit seizoen. Dat heeft de Duitse sprinter via zijn website laten weten. Kittel beseft dat Giant-Alpecin zich in de toekomst meer gaat richten op het algemeen klassement en vraagt zich hardop af of daarin nog wel plek voor hem is. "Onze doelen verschilden uiteindelijk te veel. Daarom heb ik besloten naar een andere ploeg te gaan."

Bij Giant-Alpecin had Kittel nog een doorlopend contract tot 2016. Maar manager Iwan Spekenbrink heeft over zijn hart gestreken en laat de sprinter nu dus voortijdig vertrekken. "Marcel heeft veel betekend voor onze ploeg , daarom hebben we positief op zijn verzoek gereageerd."

Wie de nieuwe werkgever van Kittel wordt, wil de sprinter zelf nog niet onthullen. Maar de kans is groot dat dat Etixx-QuickStep zal zijn. Manager Patrick Lefevere flirtte afgelopen week al openlijk met Kittel. De ploeg is bovendien op zoek naar een nieuwe sprinter na het vertrek van Mark Cavendish.

Zestig zeges

Vanaf 2011 reed Marcel Kittel voor wat nu Giant-Alpecin heet. Hij boekte zestig zeges, waaronder acht etappes in de Tour de France. Dit jaar vielen de prestaties door onder andere een virusinfectie erg tegen. Kittel wist slechts een ritje te winnen in de Ronde van Polen.

Overwinningen van Kittel bij Giant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl