NOS Voetbal

De Boer: geen koekje van eigen deeg voor PSV

De Boer gaat PSV geen koekje van eigen deeg geven

De topper tussen Ajax en PSV in Amsterdam zette vorig jaar de toon voor de rest van het seizoen. Het duel in de Arena werd al in augustus afgewerkt en de Eindhovenaren wonnen met 3-1. Uiteindelijk zou PSV Ajax na vier landstitels op rij onttronen als kampioen.

"Ik weet nog dat we zestig minuten lang de baas waren", herinnert Ajax-trainer Frank de Boer zich. "Dat Niklas Moisander bij een ingooi van onze linksback opeens linksbuiten ging lopen, dat we balverlies leden en dat het toen ineens 1-1 stond. Heel onnodig."

Ajax had de bal, maar PSV maakte de goals. Woensdag was het voor de Eindhovenaren in de Champions League andersom: PSV had de bal, maar CSKA Moskou won met 3-2.

Koekje

Een reden om PSV zondag het spel dan maar te laten maken en een koekje van eigen deeg te geven, is dat voor De Boer niet. "Ik weet niet of we dat kunnen maken, maar het is niet de filosofie die wij graag uitdragen", aldus De Boer. "We willen graag dominant zijn. Maar je ziet hoe lastig dat is en hoe wij daar elke week tegenaan knokken."

Lastig zal het zondag zeker worden voor Ajax. PSV is de tegenstander die in de geschiedenis het vaakst wist te winnen in Amsterdam. Van de 59 edities van Ajax-PSV wonnen de Eindhovenaren er 20. De Amsterdammers zegevierden 31 keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl