NOS NieuwsAangepast

Ook elders in Europa sneeuwoverlast

Groot-Brittannië gaat gebukt onder de sneeuw. In grote delen van het land, ook in Wales, Schotland en Ierland, is het leven tot stilstand gekomen door het slechte weer.

Honderden automobilisten moesten op een snelweg bij Manchester de nacht doorbrengen in hun auto, omdat het verkeer volkomen vaststond.

Een groot aantal vliegvelden in Groot-Brittannië is gesloten. Gatwick Airport bij Londen is rond 16.00 uur weer opengegaan, maar de luchtvaartmaatschappijen British Airways, Easyjet en Air Lingus hebben al hun vluchten van vandaag geannuleerd. Vanaf Heathrow vertrekken nog geen vliegtuigen.

De Britse politie roept de bevolking op dit weekeinde niet te reizen als dat niet strikt noodzakelijk is. Of veel Britten aan de oproep gehoor geven, is de vraag. Het weekend voor kerst gaan de Britten traditioneel veel op reis.

In Noord-Ierland viel in 25 jaar niet zo veel sneeuw als in de afgelopen 24 uur. De drie vliegvelden van Noord-Ierland zijn gesloten.

België

Op de Brusselse luchthaven Zaventem zijn vertragingen, deels door de sneeuw, deels door sneeuwproblemen op andere Europese luchthavens, zoals Schiphol en Heathrow. Het vliegveld opereert verder wel normaal. Dat kan in de loop van de avond anders worden, want in België wordt ook meer sneeuw verwacht.

Op het vliegveld van het Duitse Frankfurt moest de politie passagiers tot kalmte manen. Veel reizigers waren woedend omdat ze door het slechte weer niet vertrokken. In Frankfurt zijn zo'n 170 vluchten geannuleerd.

Italië

In Noord- en Midden-Italië zorgt het winterse weer voor chaos op de wegen en het spoor. Florence is nauwelijks te bereiken; de luchthaven is gesloten. Ook Bologna is moeilijk bereikbaar.

In Lombardije, in het noorden van Italië, is reizen per trein en auto vrijwel onmogelijk. Italiaanse media melden dat sommige automobilisten de nacht in de auto hebben doorgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl