Venus Williams op de Wuhan Open

Venus Williams verslaat US Open-finaliste in Wuhan

Venus Williams heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Wuhan. De Amerikaanse won met 5-7, 6-2, 7-6 (4) van Roberta Vinci en stuit nu in de Chinese stad op de winnares van het duel tussen Garbine Muguruza en Angelique Kerber.

Vinci bereikte vorige maand de finale van de US Open door Serena Williams in de halve eindstrijd te verrassen. Tegen Serena's oudere zus Venus was de Italiaanse ook dicht bij de zege, want in de derde set kreeg ze op 6-5 een matchpoint.

Blessure

Williams sleepte de zege op karakter uit het vuur. Door een bovenbeenblessure strompelde ze over de baan, maar met een aantal fraaie punten bereikte ze toch haar 77ste WTA-finale. Tot nu toe won ze er 46.

Kort voor het einde van de wedstrijd was er ophef toen Vinci Williams vroeg of zij wellicht een kopje thee of koffie wilde hebben. Volgens Vinci nam haar tegenstandster te veel tijd voor het punt.

Muguruza

In de finale neemt Williams het op tegen Garbiñe Muguruza, die met 6-4, 7-6 (5) van Angelique Kerber won.

De partij tussen de Spaanse en de Duitse kende een merkwaardig slot. Muguruza miste eerste een matchpoint en liet zich vervolgens op 3-3 in de tiebreak lange tijd behandelen aan een enkelblessure.

Kerber liep daarna direct uit naar 5-3 en het leek gedaan met de aangeslagen Muguruza, maar de Spaanse won met enkele prachtige winners vier punten op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl