Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

El Ghazi in definitieve selectie Oranje, Narsingh niet

Anwar El Ghazi behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de cruciale EK-kwalificatieduels met Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). De 20-jarige aanvaller van Ajax kwam nog nooit uit voor Oranje.

Luciano Narsingh zit niet bij de selectie van 23 spelers. Luuk de Jong (PSV), Rick Karsdorp (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax) en Kenneth Vermeer (Feyenoord) behoren eveneens tot de afvallers. Karsdorp werd wel opgeroepen voor Jong Oranje.

Narsingh reageert zelfkritisch op het slechte nieuws. "Ik begrijp de keuze van de bondscoach. Ik heb de laatste twee interlands niet goed gespeeld", aldus Narsingh. "Het is logisch dat de bondscoach nu voor El Ghazi kiest. Hij doet het goed. Het is nu aan mij om mezelf weer terug te knokken."

Geen Robben

Ook Arjen Robben ontbreekt in de selectie. De aanvoerder van Oranje heeft last van een liesblessure, die hij opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland.

Stefan de Vrij, Jetro Willems en Luuk de Jong moeten evenzeer wegens blessures verstek laten gaan. De spits van PSV, die vervangen wordt door Bas Dost, ondervindt hinder van een enkelblessure.

Bruno Martins Indi maakt evenmin deel uit van de selectie. Hij kreeg in de interland tegen IJsland de rode kaart en zou om die reden ook geschorst zijn voor de wedstrijd tegen Kazachstan.

Kwalificeren

Oranje kan zich alleen nog maar voor het EK kwalificeren als Turkije minimaal drie punten verliest in de resterende duels met Tsjechië en IJsland. De wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië moeten dan wel worden gewonnen door het Nederlands elftal.

Doel

Speler Club
Jasper Cillessen Ajax
Tim Krul Newcastle United
Jeroen Zoet PSV

Verdediging

Speler Club
Daley Blind Manchester United
Jeffrey Bruma PSV
Daryl Janmaat Newcastle United
Kenny Tete Ajax
Jaïro Riedewald Ajax
Virgil van Dijk Southampton
Terence Kongolo Feyenoord
Karim Rekik Olympique Marseille

Middenveld

Speler Club
Vurnon Anita Newcastle United
Georginio Wijnaldum Newcastle United
Davy Klaassen Ajax
Wesley Sneijder Galatasaray
Ibrahim Afellay Stoke City

Aanval

Speler Club
Memphis Depay Manchester United
Anwar El Ghazi Ajax
Bas Dost VfL Wolfsburg
Quincy Promes Spartak Moskou
Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04
Jeremain Lens Sunderland
Robin van Persie Fenerbahçe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl