NOS Sport

Guidetti inspireert volleybalsters met filmbeelden

Guidetti inspireert volleybalsters met filmbeelden

Giovanni Guidetti heeft een scene uit de film The Pursuit of Happyness gebruikt om de Nederlandse volleybalsters op scherp te zetten voor het duel met Polen. De truc van de Italiaanse coach bleek te werken, want Oranje won overtuigend in Ahoy.

"Het is een film waarin een vader tegen zijn zoon zegt: laat niemand je wijsmaken dat er niets aan te doen is", vertelde de coach. "De druk was hoog vanavond en soms waren de meiden erg gespannen, maar ze zijn er goed mee omgegaan. Ik zei tijdens de wedstrijd ook dat ze meer moesten lachen, gewoon meer genieten."

Nederland treft nu Turkije in de halve finales. Dat is het land waar de Italiaanse werkzaam is als coach van Vakifbank. "Ik ken vrijwel alle speelsters", glimlachte Guidetti. "Het is een ploeg die weet hoe ze wedstrijden moeten winnen. Er zitten speelsters tussen die drie keer de Champions League hebben gewonnen."

Passionele Guidetti coacht volleybalsters: jullie moeten lachen!

Veel druk

Robin de Kruijf, donderdagavond een van de uitblinksters bij Oranje, vertelde dat de druk groot was op Oranje. "Vooraf hebben we gezegd dat we voor een medaille gaan en dan moet je in ieder geval de halve finales halen. Dit was dus een van de belangrijkste wedstrijden", klonk het opgetogen.

De sterk serverende De Kruijf werkt met Guidetti samen bij Vakifbank en kent de Turkse speelsters eveneens goed. "Het is echt een heel solide team dat weinig fouten maakt. We zullen geduld moeten hebben en van onze eigen krachten uit moeten gaan. Dan denk ik dat wij de betere ploeg zijn."

'Alles zit momenteel mee'

Anne Buijs haalde aan dat Oranje van ver is gekomen om tot grote hoogten te kunnen stijgen. "We hebben met het team moeilijke tijden gehad, dus ik vind het extra mooi dat we hier nu staan", zei ze trots. "We knokten vandaag voor wat we waard waren en dan zie je dat alles goed valt. Het zit ons op dit moment allemaal mee."

Volleybalvrouwen verslaan Polen in kwartfinale EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl