Wesley Hoedt, trefzeker voor Lazio Roma

Hoedt scoort voor winnend Lazio

Lazio heeft zijn eerste overwinning in de Europa League te pakken. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen van Saint-Etienne. Wesley Hoedt was een van de doelpuntenmakers bij de Italianen.

Lazio kwam al vroeg op achterstand. Mustapha Bayal Sall maakte al in de zesde minuut de openingstreffer voor de Fransen. Lazio kwam langszij via de Nigeriaan Ogenyi Onazi en zag even later hoe Saint-Etienne met tien man verder moest. Robert Beric kreeg direct rood na een vermeende elleboogstoot.

Kort na rust kwam Lazio op voorsprong. De bal kwam uit de kluts voor de voeten van Hoedt, die de bal op knappe wijze (buitenkant links via de paal) binnenschoot. De verdediger had nog wat goed te maken, na zijn slechte optreden tegen Napoli in de competitie.

Tien minuten voor tijd zette Lucas Biglia zijn ploeg op 3-1. Saint-Etienne verloor daarna nog een speler met een rode kaart (twee keer geel voor Sall) maar scoorde desondanks nog wel. Kevin Monnet-Paquet bepaalde de eindstand op 3-2.

Kishna op bank

Hoedt was de enige Nederlander in de basis bij Lazio. Vleugelspits Ricardo Kishna zat op de bank. Stefan de Vrij en Edson Braafheid zaten niet bij de selectie. De Vrij kampt nog altijd met een knieblessure.

Groep G

De andere wedstrijd in de poule ging tussen Rosenborg BK en Dnipro en eindigde in 0-1, waardoor Lazio en Dnipro samen aan kop gaan.