Studenten worden gefouilleerd na de schietpartij
NOS Nieuws

Doden en gewonden bij schietpartij op school in Oregon

Bij een schietpartij op een school in Roseburg, in de Amerikaanse staat Oregon, zijn doden en gewonden gevallen. Volgens de sheriff zijn er zeker zeven gewonden en negen doden gevallen. Eerder circuleerden ook hogere dodentallen. De schutter werd gedood in een vuurgevecht met de politie.

De politie kreeg om 10.40 uur lokale tijd (19.40 uur Nederlandse tijd) een melding over de schietpartij. Een man had het vuur geopend in een klaslokaal. Op de campus raakten de agenten in een schotenwisseling met de dader. Daarbij is de man doodgeschoten door agenten.

Volgens Amerikaanse media was de schutter de 26-jarige Chris Harper. Het is nog niet bekend wat zijn motief was. De politie onderzoekt berichten van hem op sociale media. Volgens verschillende media heeft hij zijn daad aangekondigd op internet.

Verschillende klaslokalen

Volgens de officier van justitie zijn er ook twintig mensen gewond geraakt. De slachtoffers zijn in verschillende klaslokalen gevonden. Eén vrouw had een schotwond in de borst. Over de andere gewonden is niets bekend.

Het Umpqua Community College is een school met zestien gebouwen voor hoger beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en heeft 3000 fulltime studenten en zo'n 16.000 parttimers. De gemiddelde leeftijd van de studenten is 38 jaar. De school was een wapenvrije zone.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl