Jeroen Delmee
NOS Sport

Delmee heeft geen trek in Oranje-vrouwen

Het is de vraag die iedere hockeyliefhebber beantwoord wil hebben: wordt Jeroen Delmee de nieuwe bondscoach van de Nederlandse vrouwen nu hij per direct stopt bij de Belgische mannen?

"Nee", is zijn duidelijke antwoord. "Ik wil even niets doen. Ik ben 22 jaar bezig geweest met hockey. Ik ben er nu even klaar mee. Ik wil nu even dingen doen waar ik zelf zin in heb."

'Hij lijkt te veel op Marijne'

Zelfs als Delmee wel de opvolger zou willen worden van de deze week ontslagen Sjoerd Marijne, dan maakt hij volgens Philip Kooke - hockeycommentator bij de NOS - weinig kans.

"Hij heeft nog nooit met vrouwen gewerkt en lijkt te veel op Marijne: workaholic, Brabander. Ik denk dat ze iemand zoeken met een groot charisma, met senioriteit."

Wie dan? "Alyson Annan, de coach van de mannen van Amsterdam en de vrouwen van Jong Oranje. Ik geloof niet dat het Marc Lammers of Paul van Ass wordt."

Ik liep tegen frustraties aan dat ik steeds met andere dingen bezig moet dan met het pure hockey.

Jeroen Delmee

Frustraties

Delmee gaf aan dat - naast de magere resultaten van de laatste tijd - een nieuw plan van aanpak en cultuurverschillen de reden van zijn vertrek zijn uit België.

"Ik merk dat het meer gaat om relaties dan prestaties", legt Delmee uit. "Het frustreerde me dat ik steeds met andere dingen bezig moest zijn dan met het pure hockey. Programma's maken, hotels regelen, zaken om het hockey heen. Daar ben ik niet zo goed in."

België moet dus met iemand anders naar de Spelen. "De jongens van het team vinden het jammer. En het is ook jammer, ik heb met veel plezier met ze gewerkt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl