Santiago Arias baalt van zijn tweede gele kaart tegen CSKA
NOS Voetbal

Opvallend veel rode kaarten PSV in Champions League

PSV doet bovenin mee in de Champions League. Tenminste, als het om het aantal rode kaarten gaat. Santiago Arias was gisteren tegen CSKA Moskou (3-2) alweer de veertiende PSV'er ooit die vroegtijdig moest vertrekken.

Alleen Juventus, Internazionale, Galatasaray, Bayern München en Arsenal kregen vaker rood in de geschiedenis van de Champions League, maar die clubs speelden ook veel meer wedstrijden dan PSV.

Clubs met de meeste rode kaarten in de Champions League

ClubRode kaartenGespeelde duels
1.Juventus20151
2.Internazionale17105
3.Galatasaray16100
4.Bayern München16201
5.Arsenal16163
6.PSV1492

Van Bommel versus Matthäus

Adri van Tiggelen was in 1992 de eerste PSV'er die rood kreeg in de Champions League. Op 25 november moest hij uit bij FC Porto (2-2) in de 73ste minuut inrukken.

Na Van Tiggelen volgden Chris van der Weerden, Ronald Waterreus, Patrick Lodewijks, Mark van Bommel, Kevin Hofland, Theo Lucius, Park Ji-Sung, Jan Vennegoor of Hesselink, huidig PSV-trainer Phillip Cocu, Michael Lamey, Dirk Marcellis (bij zijn debuut in de Champions League tegen Liverpool), Edison Mendez en Arias.

Met name de rode kaart van Van Bommel is opmerkelijk. PSV probeert op 15 september 1999 bij Bayern München in de extra tijd op 2-2 te komen als niemand minder dan Lothar Matthäus tijdrekt; Van Bommel geeft hem daarop een beuk.

Overzicht rode kaarten PSV in Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl