Dj Giel Beelen in de studio van 3FM
NOS Nieuws

Dj's opgesloten op Pampus voor 50-jarig jubileum 3FM

Radiozender 3FM bestaat deze maand 50 jaar. Om dat te vieren wordt vanmiddag een tentoonstelling geopend in Beeld en Geluid in Hilversum, komt er een boek uit en wordt er een jubileumfeest gehouden in poptempel Paradiso in Amsterdam.

Bij de opening van de tentoonstelling zijn huidige 3FM-dj's en oudgedienden aanwezig. Bezoekers krijgen in het museum een tour langs de radioprogramma's, de dj's, jingles en hoogtepunten van de radiozender.

Pampus

Na de opening gaan de dj's en oud-dj's naar het eiland Pampus voor Amsterdam om vier dagen radio te maken. Alle 3FM-dj's verblijven tot en met zondagavond dag en nacht op het forteiland. Luisteraars kunnen de live-uitzendingen bijwonen.

'Hilversum 3' was op 11 oktober 1965 voor het eerst te horen. Minister Vrolijk van Cultuur gaf destijds het startschot met de woorden: "Ik wens u toe dat u er veel genoegen aan zult beleven." Daarna is de jongerenzender uitgegroeid tot een van de populairste radiostations van het land.

Wel blijkt uit luistercijfers die deze week werden gepubliceerd dat het aantal luisteraars daalt. 3FM stond vorig jaar op nummer twee op de lijst van best beluisterde radiozenders in de maanden juli en augustus, dit jaar staat de zender op plek vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl