Serena Williams ziet het even niet meer zitten tijdens haar duel met Roberta Vinci in de halve finales van de US Open
NOS Sport

Teleurgestelde Williams dit jaar mogelijk niet meer in actie

Het is de vraag of Serena Williams dit seizoen nog in actie komt. Coach Patrick Mouratoglou twijfelt aan de motivatie van de Amerikaanse, die de klap van haar verrassende uitschakeling op de US Open moeilijk kan verteren.

Williams verloor in New York in de halve finales van de Italiaanse Roberta Vinci en miste daardoor de kans om alle grandslamtoernooien in één jaar te winnen. De nummer één van de wereld kwam sindsdien niet meer in actie en toonde zich alleen bij modeshows in het openbaar.

Peking en WTA Finals

Williams staat nog op de deelnemerslijst voor het sterke bezette WTA-toernooi in Peking van volgende week en de WTA Finals, eind oktober in Singapore.

"Na dit jaar met het winnen van drie grand slams, is het de vraag hoe groot haar motivatie is om deze toernooien nog te spelen", zegt Mouratoglou in een interview met ESPN. "Ik vind dat ze niet moet spelen als haar motivatie niet groot genoeg is."

Enorme dreun

Volgens Mouratoglou was het verlies op de US Open een enorme dreun voor Williams, die tijdens de persconferentie ook weigerde om over haar teleurstelling te praten.

"Ze betitelde haar seizoen daardoor als 'niet goed'. Ze was twee wedstrijden verwijderd van iets heel groots, dus de nederlaag was heel pijnlijk", zegt de Franse coach.

Toekomst

Mouratoglou denkt niet dat de 34-jarige Williams overweegt haar loopbaan te beëindigen. "Ik twijfel er niet aan dat ze de motivatie terugkrijgt om meer grand slams te winnen en records te breken", aldus de coach.

"Ze heeft vier grand slams op rij gewonnen en won bijna een vijfde. Haar leeftijd speelt nog geen enkele rol. Ze heeft nog veel in zich."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl