Website Insight
NOS Nieuws

Russen financieren nieuwe tv-zender vanuit Hilversum

Vanuit Hilversum en met Russisch geld start vanaf volgende week de eerste tv-zender die in ultra-hd (4K) gaat uitzenden: Insight. De financier is General Satellite uit Sint-Petersburg. De resolutie van ultra-hd is vier keer hoger dan full-hd.

Insight is een initiatief van het Hilversumse mediabedrijf Tern International. De zender wordt maandag in Cannes gelanceerd en is gericht op zestig miljoen huishoudens in Europa, India en Rusland.

De doelgroep wordt gevormd door mannen van 18 tot 45 jaar. Het aanbod van de zender bestaat volgens De Telegraaf uit infotainment, avontuurlijke realityseries, populair-wetenschappelijke documentaires en extreme sporten.

Insight is gratis via satelliet te ontvangen. Daarvoor is een ultra-hd-tv met satellietontvanger en een hevc/h.265-decoder nodig. In Nederland zouden nu volgens marktonderzoeker GfK rond de 160.000 van dit soort tv's staan.

Televisieverkopers klagen over het beperkte aanbod in 4K. Daardoor stokt de verkoop van ultra-hd-tv's. Toch verachtvoudigde in de eerste acht maanden van dit jaar de verkoop van dit soort toestellen ten opzichte van een jaar eerder. De meeste ultra-tv's van Samsung, Sony en LG beschikken over de benodigde tuner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl