Marcel Kittel tijdens de Tour de France van 2014 met naast hem Tom Veelers
NOS Wielrennen

Kittel op weg naar Etixx-QuickStep

Er lijkt een einde te komen aan de eens zo succesvolle samenwerking tussen Marcel Kittel en Giant-Alpecin. De Duitse topsprinter, goed voor acht etappezeges in de Tour de France, heeft volgens de krant Het Nieuwsblad een akkoord met de Belgische ploeg Etixx - Quick-Step.

Giant-manager Iwan Spekenbrink bevestigt tegen het AD dat er gesprekken gaande zijn tussen zijn formatie en die van Patrick Lefevere, die dinsdag afscheid nam van die andere topsprinter, Mark Cavendish.

De enige kink in de kabel zou nog kunnen zijn dat Kittel over een doorlopend contract tot eind 2016 beschikt. Dat zal hij zelf moeten afkopen. Bij Etixx ligt een tweejarige verbintenis voor hem klaar.

Kwakkelseizoen

Het vijfde seizoen van Kittel onder de vleugels van Spekenbrink is tot nu toe een dramatische. Al vanaf januari kampt de 27-jarige Duitser met problemen. Deze zouden zowel fysiek als mentaal zijn. Er ontstond wrevel tussen Kittel en Giant-Alpecin toen de ploeg hem in juli niet opnam in de Tour-selectie.

De sprinter stond in 2015 in totaal slechts 33 keer aan de start van een wedstrijd. Vijf keer haalde hij de finish niet en er was slechts één keer succes; in de Ronde van Polen won hij op 2 augustus de eerste etappe.

In de jaren daarvoor reeg hij juist de overwinningen aaneen: 13 (2014), 15 (2013), 13 (2012) en 17 (2011).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl