Joseph Blatter praat met Michel Platini tijdens een FIFA-congres voorafgaand aan het WK in 2014
NOS Voetbal

Platini zit tussen getuige en verdachte in

Michel Platini is in het strafrechtelijk onderzoek naar frauduleuze handelingen van FIFA-voorzitter Joseph Blatter niet alleen als getuige gehoord. De Zwitserse justitie liet dinsdag weten dat de UEFA-voorzitter in het onderzoek wordt behandeld als iemand "tussen getuige en verdachte in".

De Zwitserse procureur-generaal Michael Lauber sloot niet uit dat op korte termijn ook het hoofdkantoor van de UEFA zal worden doorzocht.

Late betaling

De naam van Platini kwam voor in de administratie van Blatter. Hij ontving in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro van de Zwitser. Volgens Platini was dat een betaling voor verrichte werkzaamheden voor de FIFA tussen 1999 en 2002. De Fransman zei eerder dat hij in het onderzoek als getuige was gehoord.

Dat de FIFA de Fransman pas jaren later betaalde, lag volgens Platini aan de wereldvoetbalbond. Die zou in 2002 het geld niet hebben gehad om hem volledig en snel te betalen. "Ik was een speciale adviseur van Blatter en hield me met diverse voetbalzaken bezig. Het was een fulltime baan. Alle overschrijvingen zijn gemeld bij de Zwitserse autoriteiten", verklaarde Platini dinsdagavond.

Kandidatuur doorzetten

Platini is ondanks alle commotie niet van plan zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA in te trekken. "Ik ben vastbesloten mijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap voort te zetten", liet hij weten. De 60-jarige Platini verzekerde dinsdag nogmaals dat met zijn integriteit niets mis is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl