Theo Bos
NOS Wielrennen

Bos: geweldig om sprint Cavendish aan te trekken

"Heel veel renners komen naar mij toe om het e-mailadres van de manager te vragen. Hij krijgt honderden mails van mensen die graag bij onze ploeg willen komen", vertelt sprinter Theo Bos van MTN-Qhubeka.

Het oog van de ploegbaas viel uiteindelijk op drie renners, en niet bepaald de minsten: Mark Cavendish, Bernard Eisel en Mark Renshaw. "Super cool", aldus Bos in NOS Langs de Lijn.

De beste

Volgens Bos is Cavendish de beste sprinter ter wereld. "Het lijkt me geweldig om een sprint voor hem aan te trekken", vertelt Bos, wiens contract bij het Afrikaanse MTN-Qhubeka nog een jaar doorloopt. Volgend jaar zal de formatie overigens uitkomen onder de naam Team Dimension Data.

Ook over de twee andere aanwinsten is Bos lovend. "Zij weten precies hoe ze een sprinttrein op de rails moeten zetten", zegt hij. Renshaw is bovendien geen onbekende voor hem. Gedurende twee seizoenen - 2012 en 2013 - waren Bos en de Australiër ploeggenoten bij de Rabobank-wielerploeg.

Eigen positie

Zijn eigen positie binnen de ploeg zal nauwelijks veranderen, denkt de 32-jarige Bos. "Ook komend seizoen zal ik de kleinere rittenkoersen rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl