David Limbersky in actie tegen Oranje vorig jaar
NOS Voetbal

Tsjechië mist ervaren back tegen Oranje

David Limbersky zit niet in de 21 man tellende selectie van de Tsjechische bondscoach Pavel Vrba voor de duels met Turkije en Nederland. De linksback is buiten de selectie gelaten, omdat Limbersky onder invloed van te veel drank vluchtte voor de politie. Dat gebeurde nadat hij zijn auto total loss had gereden.

Rosicky

Een andere naam die ontbreekt in de selectie van Tsjechië is die van Tomas Rosicky. De routinier van Arsenal kampt nog met een blessure en moet verstek laten gaan bij de laatste EK-kwalificatieduels. Jaroslav Plasil en Tomas Necid zijn wel fit voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden, die enkel nog van belang zijn om te bepalen wie als eerste eindigt in groep A. Tsjechië en IJsland eindigen hoe dan ook als eerste twee in de poule.

Straf

Limbersky werd niet alleen door zijn land geschorst. Ook zijn club Victoria Plzen was niet gediend van het gedrag van de verdediger. Plzen, dat morgen tegen Villarreal speelt, gaf Limbersky een boete en pakte zijn aanvoerdersband af. Eerder deze maand, in de wedstrijd tegen Marila Pribram, enkele dagen na het incident, dacht de linksback het nog met een geintje af te kunnen doen door zijn doelpunten 'dronken' te vieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl