​Eduardo Li (l) en Sepp Blatter in betere tijden

Zwitsers willen weer FIFA-bobo uitleveren

Eduardo Li is de derde verdachte in het grote omkoopschandaal bij de FIFA die uitgeleverd mag worden naar de Verenigde Staten. De Zwitserse justitie ziet geen reden om de Costa Ricaan niet op het vliegtuig te zetten.

Daarmee zit Li in hetzelfde schuitje als Rafael Esquivel uit Venezuela en de Uruguayaan Eugenio Figueredo. Het drietal behoort tot de zeven verdachten die eind mei werden opgepakt in Zürich in verband met een groot omkoopschandaal bij de wereldvoetbalbond.

Dat gebeurde op verzoek van de Amerikanen, die de hooggeplaatste voetbalbazen in eigen land willen berechten. Li, de voormalig president van de Costa Ricaanse voetbalbond, wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen. In ruil zou hij marketingrechten voor het WK 2018 hebben verhandeld aan een Amerikaans bedrijf.

Net als zijn medeverdachten kan Li de toestemming voor zijn uitlevering nog aanvechten. Dan volgt mogelijk een lange procedure. Een andere verdachte, Jeffrey Webb, ging eerder al akkoord met uitlevering. Hij is inmiddels een keer verhoord door de Amerikanen en vervolgens na betaling van 10 miljoen dollar op borgtocht vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl