Voorzitter Jibril Rajoub van de Palestijnse voetbalbond met de wereldbeker
NOS Voetbal

Palestijnse voetbalbond woedend op FIFA

De Palestijnse voetbalbond is boos op de FIFA omdat de wereldvoetbalbond heeft besloten dat de WK-kwalificatiewedstrijd Palestina - Saudi-Arabië op neutraal terrein moet worden gespeeld. Jibril Rajoub, de voorzitter van de Palestijnse bond, noemt de beslissing onjuist en verwerpelijk.

De problemen ontstonden toen duidelijk werd dat het elftal van Saudi-Arabië, waar Bert van Marwijk sinds kort bondscoach is, weigerde naar Palestina af te reizen omdat zij daarbij via Israël moeten reizen. Saudi-Arabië erkent Israël niet.

De Saudische bond vroeg om verplaatsing van de wedstrijd van 13 oktober om 'zwaarwegende interne redenen'. De Palestijnen boden daarop aan om de spelers per helikopter vanuit Jordanië direct naar Ramallah te laten vliegen, maar daar ging Saudi-Arabië niet op in.

Jordanië

De FIFA heeft nu besloten dat het duel in Jordanië moet worden gespeeld en deelde in een e-mail mee dat de beslissing definitief is en dat de Palestijnen zelf mogen beslissen of ze akkoord gaan of dat de wedstrijd als een verliespartij in de boeken komt.

De Palestijnse bond heeft desondanks een officieel protest ingediend. De bond is bang dat meer landen zullen weigeren om in Palestina te spelen.

Palestina zit samen met Saudi-Arabië, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten en Oost-Timor in een poule om kwalificatie voor het WK in 2018 in Rusland af te dwingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl