Mark Cavendish rijdt volgend jaar voor MTN Qhubeka
NOS Wielrennen

MTN-Qhubeka bevestigt komst Cavendish

Sprinter Mark Cavendish rijdt volgend jaar voor de Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka. De 30-jarige Brit komt over van Etixx-QuickStep, waar hij de afgelopen drie jaar onder contract stond. Ook de Oostenrijker Bernard Eisel (34) en de Australiër Mark Renshaw (32) verhuizen naar MTN, dat volgend jaar onder de naam Team Dimension Data zal rijden.

De drie kennen elkaar goed. Eisel en Cavendish reden in het verleden samen bij HTC-Highroad en Team Sky. Ook Renshaw is een bekende voor de wereldkampioen van 2011. Renshaw was bij HTC een van de belangrijkste wagons in de sprinttrein voor Cavendish.

Cavendish won in zijn carrière 26 Touretappes, 15 ritten in de Giro en 3 in de Vuelta. In 2009 won hij de klassieker Milaan-Sanremo.

"Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het team in 2016", laat Cavendish weten op de site van zijn nieuwe ploeg. "Ik heb het team dit jaar goed gevolgd. Ik ben onder de indruk van de spirit, de kracht en het dynamische van de groep. Het team heeft dit jaar ongelofelijk gereden."

WorldTour?

Bij MTN-Qhubeka staan al de sprinters Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar, Gerald Ciolek, Matthew Goss, Kristian Sbaragli en Bos onder contract. In de Tour van dit jaar, de eerste voor de ploeg, baarden Stephen Cummings en Daniel Teklehaimanot opzien met respectievelijk een etappezege en vier dagen de bolletjestrui.

De ploeg heeft de ambitie om op het hoogste niveau uit te komen. De UCI maakt in november bekend welke teams een WorldTour-licentie krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl