NOS Nieuws

Willem-Alexander: hier bij de VN gebeurt het

Willem-Alexander: belangrijk dat we hier samen staan

Koning Willem-Alexander kijkt tevreden terug op zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. "Het belangrijkste is dat ik de VN heb mogen toespreken namens het gehele Koninkrijk der Nederlanden, dus namens Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten", zegt Willem-Alexander tegen de NOS.

"Zo rond de viering van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk is het mooi dat we ons hier kunnen tonen als een eenheid. De VN is het belangrijkste platform voor vredesvraagstukken, veiligheid, gezondheid en klimaatverandering. Hier gebeurt het. Het is heel belangrijk dat we hier samen staan."

Prinsjesdag

Dit jaar bestaat de VN zeventig jaar en dat is volgens de koning een mooie gelegenheid om te mogen spreken. "Meestal is de Algemene Vergadering op dezelfde dag als Prinsjesdag, dus dan kan het staatshoofd hier niet zijn. Toevallig was de bijeenkomst dit jaar later dan normaal, dus het is fantastisch dat ik namens het hele koninkrijk de VN heb kunnen feliciteren met het zeventigste jubileum."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl