NOS Sport

Volleybalsters geven Italië een pak slaag

De Nederlandse volleybaldames hebben op het EK in eigen land overtuigend de kwartfinales bereikt. Oranje versloeg op imposante wijze Italië met 25-15, 25-18, 25-22 en eindigt daardoor als eerste in de poule.

Italië is de nummer acht van de wereld en Nederland staat achttiende, maar daar was in Apeldoorn niets van te merken. Waar de ploeg van Oranje-bondscoach Giovanni Guidetti de ene na de andere mooie aanval uit de hoed toverde, maakte Italië er aanvankelijk aanvallend én verdedigend een potje van.

Spannend gevecht

Pas in de derde set was de foutenlast onder controle en ontspon zich een zeer spannend gevecht. De Italiaansen namen, aan de hand van de 2,02 meter lange Valentina Diouf, een voorsprong van drie punten (14-17) maar die werd door Oranje uiterst knap weggespeeld.

Nederland sloeg vervolgens op het eerste matchpoint toe, omdat een Italiaanse smash buiten de lijnen belandde. Italië vroeg daarop bij de arbitrage nog een videoherhaling aan, om te controleren of de bal het Nederlandse blok had geraakt, maar die (wanhoops-)poging bleek tevergeefs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl