Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders
NOS Nieuws

Streetlab genomineerd voor Televizier-Ring

Het semi-wetenschappelijke KRO-NCRV-programma Streetlab is een van de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring. Het is de enige debutant bij de genomineerden: de andere twee programma's, de RTL-producties Expeditie Robinson en SynDROOM, waren al eens eerder in de race voor de televisieprijs.

De jury noemt zelf de keuze voor Streetlab verrassend, maar heeft zich laten overtuigen door de schare trouwe fans en de vier presentatoren die zichzelf en het programma goed promoten met grappige filmpjes. Daan Boom, Jasper Demollin, Stijn van Vliet en Tim Senders testen elkaar en andere mensen uit in uiteenlopende situaties.

SynDROOM, waarin Johnny de Mol wensen vervult van mensen met een verstandelijke beperking, was vorig jaar ook genomineerd. Toen won Flikken Maastricht. Het survivalprogramma Expeditie Robinson was al eens genomineerd in 2004.

Zilveren Televizier-Ster

In de categorie mannen die meedingen naar de Zilveren Televizier-Ster zijn Humberto Tan, Jeroen van Koningsbrugge en Johnny de Mol geselecteerd. Bij de vrouwen zijn dat Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper.

Kanshebbers voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn Brugklas (AVROTROS), Puberruil (KRO-NCRV) en Freeks Wilde Wereld (VPRO).

Voor de Aanstormend Talent Award komen Arjen Lubach, Jan Versteegh en Luuk Ikink in aanmerking.

Gala

De uitslag van de strijd om de Gouden Televizier-Ring wordt op 15 oktober bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse gala.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl