De veroordeelde gevangenismedewerker
NOS Nieuws

Celstraf voor hulp aan ontsnapte moordenaars VS

Een voormalige gevangenismedewerker in de Verenigde Staten heeft een celstraf gekregen van zeker twee jaar en vier maanden, omdat ze in juni twee moordenaars heeft helpen ontsnappen.

De vrouw van 51 zegt dat ze meewerkte met de twee omdat haar gezin werd bedreigd. Ze bestuurde de vluchtauto en gaf hun gereedschap.

De vrouw vertelde de rechtbank dat ze bevriend was geraakt met de mannen. Ze was de opzichter van de kleermakerij in de gevangenis waar de twee criminelen werkten. Met een van hen had ze ook seks.

Klopjacht

Na de ontsnapping in juni uit de zwaarbeveiligde Clinton State Prison in de staat New York werd een grootscheepse klopjacht gehouden, die weken duurde. Honderden agenten en militairen waren bij de zoekactie betrokken.

Volgens de rechter heeft de zoektocht miljoenen dollars gekost en waren mensen in de omgeving van de gevangenis doodsbenauwd.

Doodgeschoten

Een van de ontsnapte moordenaars, Richard Matt, werd drie weken na zijn ontsnapping door de politie doodgeschoten op zo'n 50 kilometer van de gevangenis. Zijn medevluchter David Sweat werd twee dagen later gewond aangehouden in de buurt van de Canadese grens.

De twee zware criminelen ontsnapten door een stuk uit de achterwand van hun cel te zagen. Ze kropen via een gangenstelsel naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl