De fraude bij Wooninvest kreeg veel aandacht tijdens de parlementaire enquête over de werkwijze van woningcorporaties
NOS Nieuws

Ook cel geëist tegen topman Wooninvest

Het Openbaar Ministerie heeft opnieuw een celstraf geëist tegen een voormalig directeur van een woningcorporatie. Peter S. van Wooninvest uit Den Haag wordt verdacht van belastingontduiking. Justitie wil dat hij daarvoor een jaar de gevangenis in gaat.

De corporatiedirecteur liet zich betalen door zakenpartners van de woningbouwcorporatie. Het geld sluisde hij door naar een Zwitserse bankrekening.

Omdat de strafzaak al tien jaar duurt heeft het Openbaar Ministerie een lagere straf geëist dan de bedoeling was. Aanvankelijk wilde justitie vier jaar cel eisen. Bij de eis werd rekening gehouden met het feit dat S. een schikking van ruim 2 miljoen euro heeft getroffen met Wooninvest.

Meer verdachten

Vorige week eiste het OM twee jaar cel tegen een voormalig directeur van de Rotterdamse woningcorporatie PWS (tegenwoordig Havensteder) wegens corruptie, fraude en belastingontduiking.

Net als de zaak-PWS kreeg ook de fraude bij Wooninvest veel aandacht in de parlementaire enquête naar de woningcorporaties.

Binnenkort staan ook ex-directeuren van de woningcorporaties Rochdale, Vestia en Laurentius terecht op verdenking van fraude.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl