NOS Sport

Sjarapova geeft op bij rentree in Wuhan

Sjarapova neemt geen risico en geeft op in Wuhan

Maria Sjarapova heeft op het WTA-toernooi van Wuhan geen succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De Russin, die een wildcard had ontvangen, gaf in de tweede ronde tegen de Tsjechische Barbora Strýcová op met een armblessure.

Beide speelsters wonnen een set via de tiebreak, waarna Sjarapova het in de derde set bij een 2-1 voorsprong welletjes vond. Ze had zichtbaar pijn aan haar linkeronderarm en was al behandeld.

De 28-jarige Sjarapova, momenteel de nummer drie van de wereld, speelde sinds haar verloren halve eindstrijd op Wimbledon geen wedstrijd meer door een blessure aan haar rechterbeen. Ze meldde zich daardoor onder meer af voor de US Open.

Voorzorg

De Russin gaf tijdens de persconferentie te kennen haar opgave uit voorzorg te hebben gedaan. Sjarapova wil geen risico nemen met het oog op haar deelname aan de WTA Finals in Singapore (25 oktober-1 november) en de finale van de Fed Cup (14-15 november).

Naast Sjarapova trok ook Eugenie Bouchard zich terug voor het toernooi. De Canadese is nog herstellende van een hersenschudding, die ze opliep tijdens de US Open bij een val in de kleedkamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl