Een luchtaanval op een Houthi-basis in Sanaa, twee dagen geleden
NOS NieuwsAangepast

Dodental bruiloft Jemen loopt op tot 131

Het dodental van een aanval op een bruiloft in Jemen is sterk opgelopen. Aanvankelijk werd gemeld dat er zeker 27 bruiloftsgasten om het leven waren gekomen. Maar artsen en het ministerie van Volksgezondheid, dat in handen is van Houthi-rebellen, zeggen dat er 131 doden zijn gevallen.

Getuigen in het dorp al-Wahijah zagen gisteren projectielen neerkomen op twee tenten, waarin een bewoner die met de rebellen zou sympathiseren de gasten voor zijn bruiloft ontving.

Een gelegenheidscoalitie onder leiding van Saudi-Arabië voert al maanden luchtaanvallen uit in Jemen. Deze coalitie ontkent met klem iets met het bloedbad te maken te hebben. Een woordvoerder suggereerde dat lokale milities de projectielen hebben afgeschoten.

Burgerdoden

Volgens schattingen van de Verenigde Naties heeft het conflict in Jemen aan bijna 5000 mensen het leven gekost, onder wie meer dan 2100 burgers.

De Arabische coalitie heeft de Houthi's hier en daar teruggedrongen, maar ze hebben het nog steeds voor het zeggen in bijvoorbeeld de hoofdstad Sanaa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl