NOS Sport

Marijne is "kapot" van plotselinge ontslag

Marijne: ook mijn droom was goud in Rio

Voor Sjoerd Marijne kwam zijn ontslag als bondscoach van de hockeyvrouwen als een volkomen verrassing. "Ik heb het totaal niet zien aankomen", zegt de zwaar teleurgestelde Marijne.

"Ja, op dit moment ben ik teleurgesteld, kapot dat mijn olympische droom nu ineens weg is", meldt de coach verder. "Het spreekt voor zich dat ik niets liever had gedaan dan mijn contract uitdienen, maar we hebben onlangs geconstateerd dat er een verschil van inzicht is tussen de bond en mij over de te voeren strategie."

Geen draagvlak

Marijne plaatste zich in juni bij de Hockey World League voor de Olympische Spelen. "Daarna dacht ik met dit team op de juiste weg te zitten, maar de KNHB dacht er kennelijk anders over."

Je kunt alleen de weg naar Rio samen vervolgen als alle neuzen dezelfde kant op staan.

Maartje Paumen

"Dat heeft er helaas toe geleid dat er geen draagvlak was om door te gaan. En omdat je alleen voor een hoofdprijs kunt gaan wanneer doelstellingen, plan van aanpak en acties op één lijn liggen, gaat de ploeg nu verder zonder mij. Dat is uiteraard een heel vervelende situatie, voor mij en voor de ploeg."

Reactie Paumen

Aanvoerster Maartje Paumen houdt zich op de vlakte. "Natuurlijk is het ontzettend vervelend dat we de route naar de Spelen, waarvoor we ons met Sjoerd kwalificeerden, niet kunnen afmaken. Je kunt alleen de weg naar Rio samen vervolgen als alle neuzen dezelfde kant op staan."

Paumen: de bond en Sjoerd hebben de beslissing genomen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl