Het Engelse avontuur van Marinus Dijkhuizen zit er alweer op
NOS Voetbal

Dijkhuizen ontslagen bij Brentford

"Ja, het zit er alweer op." Met die droge constatering bevestigt Marinus Dijkhuizen dat hij ontslagen is als coach van Brentford FC. De oud-trainer van Excelsior was pas sinds deze zomer in dienst van de club uit het Engelse Championship, het tweede niveau in Engeland.

Ook assistent Roy Hendriksen moet de club verlaten. Coach van de jeugd, Lee Carsley, neemt tot het eind van het seizoen de honneurs waar.

Een verklaring voor zijn ontslag heeft Dijkhuizen niet gekregen. "Ik moest me vanochtend om acht uur op het kantoor melden, daar kreeg ik in een gesprek van een minuut te horen dat ik kon vertrekken en dat was het."

Magere resultaten

Mogelijk liggen de magere resultaten ten grondslag aan het vroege vertrek van Dijkhuizen. Brentford staat na acht wedstrijden negentiende.

Brentford, dat werkt via het 'moneyball-principe', trok Dijkhuizen onder meer aan op basis van zijn statistieken bij Excelsior. De trainer was dan ook verbaasd dat hij na zo'n korte periode het veld moet ruimen.

"Deze club staat er niet bekend om dat ze zoiets doen, maar blijkbaar is Brentford toch een club als alle andere. Ik denk dat de supporters verbaasd en geschokt zullen reageren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl