Honderdduizenden Amerikanen waren naar de openluchtmis van de paus in Philadelphia gekomen
NOS Nieuws

Paus rondt bezoek aan VS af met openluchtmis in Philadelphia

Paus Franciscus heeft zijn bezoek aan de VS in Philadelphia afgesloten met een mis voor honderdduizenden mensen. Hij riep gelovigen op om open te staan voor wonderen. Eerder op de dag had hij gesproken met slachtoffers van seksueel misbruik.

Franciscus sprak met vijf slachtoffers en betuigde diepe spijt. De paus verzekerde hun dat de schuldigen, inclusief de bisschoppen die erover zwegen, verantwoording zullen moeten afleggen. Bij een ontmoeting kort daarna met bisschoppen zei hij dat God huilt om wat de kinderen is aangedaan.

Niet iedereen was onder de indruk van de spijtbetuiging en de ontmoeting van een half uur met de vijf slachtoffers. Een bekende slachtofferorganisatie in de VS sprak van een oefening in pr. "Is er één kind op aarde veiliger nu een paus, misschien voor de zevende, achtste of negende keer, kort heeft gesproken met slachtoffers?", sprak een woordvoerder.

Het eerste deel van het bezoek van paus Franciscus aan de VS had een meer politieke lading. Donderdag was hij de eerste paus die het Congres toesprak, een dag later sprak hij voor de Verenigde Naties in New York.

De paus spreekt voor honderduizenden mensen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl