Lonneke Slöetjes is bezig aan een goed EK
NOS Sport

Slöetjes en Dijkema eensgezind: meer verwacht van Polen

De eerste twee sets van het met 3-1 gewonnen EK-duel met Polen verliepen verbazingwekkend eenvoudig voor de Nederlandse volleybalsters. Met duidelijke cijfers werden de Oost-Europese vrouwen opzij gezet (25-15 en 25-11) en dat schetste na afloop verbazing bij speelsters Lonneke Slöetjes en Laura Dijkema.

"We hadden meer tegenstand verwacht", reageerde Slöetjes. "Iets meer vuur. In de derde set wilden we doorpakken, maar toen kwam bij hen de passie terug. We hadden toen meer moeite. Maar in de vierde set hebben we met hulp van het publiek de draad weer opgepakt."

Slöetjes: we hadden meer tegenstand verwacht

Dijkema was het met haar teamgenote eens en deelde ook complimenten uit aan het publiek. "Dit is geweldig om mee te maken. Maar we zijn heel nuchter. We zijn er nog lang niet."

Maandag staat de laatste groepswedstrijd op het programma. Italië is dan de tegenstander. Volgens coach Giovanni Guidetti wordt het een lastige wedstrijd, maar 'zijn' vrouwen zijn absoluut niet kansloos.

"Italië is een van de favorieten, maar morgen hebben wij dezelfde kans als zij. We speelden vandaag heel goed. De focus was er. Het maakt natuurlijk wel uit tegen wie je speelt. Italië heeft een sterk team, maar alles kan gebeuren. Ik geloof in onze kracht", aldus Guidetti. Dijkema weet dat het zwaar wordt. "We moeten echt aan de bak."

Guidetti: Italië lastig, maar we zijn niet kansloos

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl