Jo-Wilfried Tsonga voor de derde keer de sterkste in Metz
NOS Sport

Eerste titel van 2015 voor Tsonga na winst Franse finale

Jo-Wilfried Tsonga heeft voor de derde keer in zijn loopbaan het ATP-toernooi van Metz gewonnen. De als derde geplaatste Fransman, die het evenement eerder al in 2011 en 2012 op zijn naam schreef, was in de eindstrijd met 7-6 (5), 1-6, 6-2 te sterk voor land- en leeftijdsgenoot Gilles Simon.

Twee jaar geleden stonden beiden ook tegenover elkaar in de eindstrijd in Metz, maar destijds zegevierde Simon in twee sets.

Na het overtuigend binnenhalen van de tweede set leek Simon op weg naar zijn tweede titel in Metz, maar in de derde set gaf het agressieve spel van Tsonga de doorslag. Hij brak Simon, met dank aan twee netballen, in de vierde game en kwam op zijn eigen service geen moment meer in de problemen.

Finals

De 30-jarige Tsonga, die zijn twaalfde titel uit zijn carrière boekte, kan bij een goed einde van zijn seizoen nog deelname aan de ATP World Tour Finals veiligstellen. Hij moet de komende maanden, tijdens de Aziatische tour en het indoorseizoen, wel nog een handvol spelers passeren.

De laatste titel van Tsonga dateerde alweer van augustus 2014, toen hij verrassend het masterstoernooi van Montreal wist te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl