Gianni Zuiverloon (midden) viert zijn 2-1 tegen Excelsior
    Mike Havenaar (r) viert zijn doelpunt met Aaron Meijers
    Excelsior-speler Adil Auassar (l) viert zijn gelijkmaker met Rick Kruys
    ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang (l) en de nieuwe 'assistent-trainer' Gao Hongbo

ADO Den Haag heeft in een streekderby vol fraaie treffers niet van Excelsior kunnen winnen. De gasten kwamen tot drie keer toe langszij: 3-3.

ADO begon energiek aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in de 1-0 van Mike Havenaar. De thuisploeg heerste, maar de kansen op meer bleven onbenut. Kopballen van Dion Malone en Vito Wormgoor misten doel of werden gepareerd door Filip Kurto.

Auassar twee keer

Aan de andere kant moest doelman Martin Hansen handelend optreden om het schot van Brandley Kuwas van dichtbij onschadelijk te maken. Kort voor rust kwam de 1-1 er alsnog. Daryl van Mieghem snelde langs zijn tegenstander, waarna zijn voorzet voor de voeten van Adil Ausassar belandde. Diens uithaal ging via een Haags been met een sierlijke boog over Hansen heen.

Ook na de hervatting kwam ADO snel tot scoren: Gianni Zuiverloon kopte uit een hoekschop hard raak. Maar weer deed Auassar wat terug. Kuwas smoorde een snelle uitbraak van Ruben Schaken en bediende vervolgens zijn ploeggenoot, die met een stift scoorde. Niet veel later tikte Havenaar de 3-2 binnen en verliet Excelsior-keeper Filip Kurto geblesseerd het veld.

De gasten lieten de kop echter niet hangen en hadden via een pegel van Kuwas in de kruising zelfs het laatste woord, hoewel de Rotterdammers in de 96ste minuut met de schrik vrijkwamen toen ADO-invaller Ludcinio Marengo de bal op de lat knalde.