Jürgen Locadia viert zijn treffer tegen NEC

PSV worstelt zich langs NEC

PSV heeft een moeizame 2-1 overwinning geboekt op NEC. De Nijmegenaren waren voor rust de betere ploeg, maar kwamen in de tweede helft net tekort.

De landskampioen had het in de eerste helft heel moeilijk met NEC. Al na drie minuten sloeg de schrik de PSV-fans om het hart toen keeper Jeroen Zoet ver uit zijn doel ging om een bal te onderscheppen, maar een inschattingsfout maakte. Anthony Limbombe kon alleen op het doel af, maar de teruggesnelde PSV-defensie bracht redding.

NEC beter

De Nijmegenaren bleven sterk spelen en hadden ook de grootste kansen. Zo was de van PSV gehuurde Marcel Ritzmaier een paar keer gevaarlijk. De Oostenrijker ontsnapte na twintig minuten wel aan een rode kaart na een harde tik op de enkel van Luuk de Jong. Hij kreeg slechts geel. De PSV-aanvoerder strompelde een tijdje, maar kon toch door.

En dat was maar goed ook voor het matig spelende PSV, dat de creativiteit van de geblesseerde Andrés Guardado naarstig miste. Nadat NEC-aanvoerder Rens van Eijden na ruim een half uur vanuit een moeilijke hoek op de paal had geschoten, tekende De Jong tegen de verhouding in voor de voorsprong van de thuisploeg. Een schot van Luciano Narsingh werd door keeper Hannes Halldórrson gekeerd, maar De Jong stond op de perfecte plaats om de rebound binnen te tikken.

Zonder De Jong

Na rust keerde de aangeslagen De Jong niet meer terug. Maxime Lestienne was zijn vervanger. PSV leek zijn zaakjes beter onder controle te hebben, maar in de 62ste minuut lag de bal ineens op de stip. Santiago Arias bracht Limbombe ten val in het strafschopgebied en Christian Santos schoot het buitenkansje onberispelijk binnen.

PSV voerde de druk op het Nijmeegse doel vervolgens op en kreeg daarvoor een kwartier voor tijd de beloning. Jürgen Locadia, die eerder twee harde schoten naast had zien gaan, kopte een hoekschop van Lestienne binnen. Ritzmaier had nog een grote kans op de gelijkmaker (Zoet bracht redding), maar PSV kwam in de slotfase niet meer in noemenswaardige problemen.