Sprint wegwedstrijd vrouwen. Elizabeth Armitstead (l) wint voor Anna van der Breggen (r) en Megan Guarnier (m).
NOS Wielrennen

Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel

De Britse Elizabeth Armitstead heeft in het Amerikaanse Richmond de wereldtitel op de weg voor zich opgeëist. Zij bleef in de 129,6 kilometer lange wegrace Anna van der Breggen en de Amerikaanse Megan Guarnier voor in de sprint.

Armitstead versnelde in de finale en daardoor bleven er voor in het al flink uitgedunde peloton nog een handvol favorieten over. Van der Breggen kwam daarna vroeg op kop, tot vreugde van de Britse die vanuit haar wiel naar de zege sprintte.

Ellen van Dijk kwam als tiende over de finishlijn. Van der Breggen greep al zilver in de individuele tijdrit en ook won ze brons in de ploegentijdrit met Rabo-Liv.

Van der Breggen grijpt net naast wereldtitel

Amy Pieters in kopgroep van negen

Het zag er lang naar uit dat niet de vooraf als favorieten bestempelde Van der Breggen, Armitstead, Pauline Ferrand-Prevot en Emma Johansson om de zege zouden strijden maar een groepje van negen vluchtsters, onder wie ook Amy Pieters.

Het peloton wachtte lang tot het echt werk maakte van de achtervolging, want met een minuut marge en nog acht kilometer tot de meet, leek de voorsprong toereikend. Maar Pieters en zes anderen werden gepakt op vier kilometer en de Italiaanse Valentina Scandolara en de Australische Lauren Kitchen een kilometer verderop.

Van der Breggen zat eerst keurig in het wiel van Armitstead, maar ging vroeg op de pedalen staan en zag Armitstead er met de wereldtitel vandoor gaan.

  • NOS
    Toptien WK wielrennen vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl