Viktor Fischer en Riechedly Bazoer na de 2-0 van de Deense aanvaller

Klinisch Ajax klopt ambitieloos Groningen

Ajax heeft een klinische 2-0 zege op FC Groningen behaald. De bezoekers waren zonder enige ambitie in de bus gestapt en keerden dan ook met lege handen terug.

De eerste helft was het aanzien aanvankelijk nauwelijks waard. Groningen was duidelijk niet naar de Arena gekomen om er een wervelende show van te maken en Ajax bracht domweg veel te weinig.

Gudelj schiet vrije trap binnen

Het eerste kwart van de wedstrijd leverde alleen twee kopballen van Arek Milik op. De eerste zeilde ver naast, bij de tweede had Sergio Padt er goed het oog in. Na 23 minuten stond de doelman echter als aan de grond genageld bij een vrije trap van Nemanja Gudelj: 1-0.

Riechedly Bazoer viert met Nemanja Gudelj de 1-0

Voor de bezoekers was dat het sein zelf eens wat te gaan proberen. Schoorvoetend weliswaar, maar het leverde na een sullige fout van Jaïro Riedewald wel een kans op voor Jesper Drost. Hij schoot te gehaast en te slap in.

Fischer stift

Groningen begon erg slordig aan de tweede helft, maar Davy Klaassen (voorlangs) en drie keer Milik (hoog over, naast en naast) verzuimden het af te maken. Het deed er weinig toe, omdat Groningen zelf geen enkele kans wist af te dwingen.

Invaller Viktor Fischer bracht alsnog een lach op de gezichten bij de Ajax-aanhang. Hij zorgde na een knappe individuele actie met een heerlijk stiftje over Padt voor de eindstand.

Voor het eerst sinds 1997 houdt Ajax zeven keer op rij de nul in thuiswedstrijden in de eredivisie. Volgende week wordt de ploeg van Frank de Boer op de proef gesteld als regerend landskampioen PSV op bezoek komt.