Aanvoerder Willem Janssen scoorde twee keer tegen Cambuur

Utrecht ontsnapt aan nederlaag tegen Cambuur

FC Utrecht heeft dankzij twee late treffers een punt overgehouden aan het thuisduel met SC Cambuur. De wedstrijd in de Galgenwaard eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Utrecht, zonder de geschorste Sebastién Haller, maakte voor rust weinig indruk en moest het doen met een kansje voor aanvoerder Willem Janssen (naast).

Cambuur had het betere van het spel, was al gevaarlijk bij een volley van Sjoerd Overgoor in de tiende minuut en kwam halverwege de eerste helft verdiend op 1-0. Bij een voorzet van rechts van Marlon Pereira kon Sander van de Streek net niet bij, maar Bartholomew Ogbeche kopte bij de tweede paal keihard binnen in de verre hoek.

Cambuur krijgt weer strafschop tegen

Kort na rust vond Sean Klaiber Janssen met een prachtige dieptepass en die tekende met een schot door de benen van doelman Harm Zeinstra voor de gelijkmaker. Lang duurde de vreugde niet over de 1-1, want een kwartier na rust trof Ogbeche voor een tweede keer doel, waarna Van de Streek met de 3-1 de eerste zege voor Cambuur veilig leek te stellen.

Nacer Barazite leidde echter een knotsgekke slotfase in. Hij bracht de spanning terug door de 2-3 te maken. Niet veel later kwam Cambuur-doelman Zeinstra in de zestien wild in op invaller Peterson. Hij kreeg daarvoor rood en Utrecht mocht een strafschop nemen.

Die strafschop (de zevende penalty al die Cambuur dit seizoen tegen kreeg) werd onberispelijk verzilverd door Janssen. Utrecht leek zelfs nog met de zege aan de haal te gaan, maar Cambuur bleef in de rommelige slotfase overeind: 3-3.