Salah al-Maskhout was een sleutelfiguur in de smokkel van Afrikanen naar Europa
NOS Nieuws

Belangrijke Libische mensensmokkelaar geliquideerd

In Tripoli is een leider van een een grote Libische mensensmokkelorganisatie geliquideerd. Volgens sommige lokale bronnen was de moordaanslag het werk van Italiaanse commando's, maar die beschuldiging wordt tegengesproken door het ministerie van Defensie in Rome. Het zou gaan om een criminele afrekening.

De Libyan Herald omschrijft militieleider Salah al-Maskhout als een sleutelfiguur in de smokkel van vluchtelingen over de Middellandse Zee naar Italië. Toen hij gistermorgen zijn huis verliet, vergezeld door zwaarbewapende lijfwachten, blokkeerden mannen met handvuurwapens de straat. In het daarop volgende vuurgevecht werden Maskhout en acht bodyguards gedood.

Professionals

Aan de kant van de aanvallers vielen geen doden, wat erop kan duiden dat het goedgetrainde professionals betrof. Zij zouden in eerste instantie geprobeerd hebben om Maskhout gevangen te nemen.

Mashkout opereerde vanuit Zuwara, een kustplaats ten westen van Tripoli, dicht bij de grens met Tunesië. De stad staat bekend als een smokkelaarsbolwerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl