NOS Voetbal

De foutjes moeten eruit bij Sinkgraven

Sinkgraven voelt "een beetje druk" in Amsterdam

Daley Sinkgraven drukt nog niet zijn stempel op Ajax. Verbazingwekkend is dat niet, aangezien de 20-jarige middenvelder pas ruim een half jaar in dienst is van de Amsterdammers.

"Ik had bij Heerenveen een wat vrijere rol en ik kon daar mijn eigen spelletje spelen", vertelt de jeugdinternational. Daarbij ervaart Sinkgraven het verschil in klimaat tussen een subtopper uit de provincie en de recordkampioen uit de hoofdstad. "Hier worden er ook meer dingen van je gevraagd, zo werkt het nou eenmaal bij een topclub."

Ik ben ook voor een aardig bedrag naar Amsterdam gekomen, dus dan voel je ook wel wat druk op je schouders.

Daley Sinkgraven

Sinkgraven pendelt dit seizoen vooralsnog heen en weer tussen het basisteam en de reservebank van Ajax. "Er zijn nog veel verbeterpunten. Ik moet stabieler worden, omdat ik soms iets te veel fouten achterelkaar maak. Dat moet eruit."

Druk door transferbedrag

"Ik ben ook voor een aardig bedrag naar Amsterdam gekomen, dus dan voel je ook wel wat druk op je schouders", erkent Sinkgraven, die in januari voor ongeveer 6,5 miljoen van Heerenveen naar Ajax vertrok.

De voorbije periode was Sinkgraven het mikpunt van kritiek, nadat hij in de wedstrijden van Ajax tegen Rapid Wien en Celtic op een cruciaal moment balverlies had geleden. "Dat waren gewoon momenten, iedereen verliest weleens een bal. Het is pech dat die clubs daarna meteen scoren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl