Ernest Faber en Phillip Cocu vieren de landstitel van vorig seizoen
NOS Voetbal

Cocu: Faber kent onze ins en outs

Phillip Cocu treft zaterdag met PSV in Eindhoven zijn goede vriend en voormalig assistent Ernest Faber, die sinds dit seizoen hoofdcoach van NEC is. "Hij is behoorlijk op de hoogte van de ins en outs van onze manier van spelen."

"Hij kan daar wellicht zijn voordeel mee doen, meer misschien dan een andere tegenstander", gaat Cocu verder. "Wij spelen thuis en dan gaan wij altijd uit van onze eigen kracht, dat is nu niet in een keer anders."

Cocu vindt het leuk om tegenover Faber te staan. "Zeker. Mooi om elkaar te treffen. Hij heeft het goed voor elkaar bij NEC. Goeie organisatie, strijd en vechtlust, een elftal dat speelt zoals het past bij Faber."

Cocu wil met PSV in flow komen

Voor Cocu telt zaterdag alleen de winst. "Ik vind dat we al te veel verliespunten hebben", stelt de oefenmeester. "Gezien de huidige situatie kunnen we ons geen verslapping veroorloven."

PSV heeft vijf punten minder dan koploper Ajax, volgende week de tegenstander in de Amsterdam Arena. De kampioen speelt woensdag ook nog een uitwedstrijd tegen CSKA Moskou in de Champions League. "Er komen drie belangrijke wedstrijden aan. We moeten zorgen dat we in de flow komen. Die zou weleens kunnen ontstaan bij een zege op NEC."

Cocu mist Andrés Guardado, Nicolas Isimat en Jetro Willems. Guardado doet er alles aan om eerder terug te keren dan de vier tot zes weken die zijn enkelblessure zou duren. "We moeten hem eerder afremmen dan opjagen", merkte Cocu.

Andrés Guardado viel uit in het duel met Manchester United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl