De immigrant zat verstopt in een ruimte onder het dashboard
NOS Nieuws

Jonge immigrant verstopt in dashboard

De Spaanse politie heeft in een auto een immigrant aangetroffen die in een ruimte onder het dashboard zat gepropt. De 19-jarige jongen was bewusteloos toen hij werd gevonden. Mensensmokkelaars probeerden hem van Marokko naar de Spaanse enclave Melilla te brengen.

De BMW waarin de jongen zat verstopt, werd aangehouden bij een controlepost in de Marokkaanse stad Beni-Ensar. De politie onderzocht de auto met speciale apparatuur en hoorde een hartslag. Aanvankelijk wisten ze niet waar het geluid vandaan kwam, maar na lang zoeken vonden ze in het dashboard een 'geheime' ruimte.

De migrant, afkomstig uit Guinee, verkeerde volgens de politie in een zeer slechte fysieke toestand. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.

De smokkelaars slaagden erin te vluchten, maar een van hen, een 23-jarige Spanjaard, werd later toch opgepakt. Hij wordt vervolgd voor mensensmokkel.

Mensensmokkelaars bedenken van alles om mensen de grens over te krijgen. In mei trof de douane bij Ceuta een koffer aan met daarin een 8-jarig jongetje uit Ivoorkust. In diezelfde maand werd ook al iemand uit een dashboard gehaald.

Jaarlijks proberen een paar duizend Afrikanen Melilla en de Spaanse enclave Ceuta te bereiken, om zo Europa binnen te komen. De enclaves liggen op Afrikaans grondgebied, maar horen bij Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl