De roze diamant ter grootte van een postzegel
NOS Nieuws

Recordbedrag verwacht voor roze diamant

Een roze diamant ter grootte van een postzegel zal op een veiling later dit jaar waarschijnlijk worden verkocht voor een recordbedrag. De edelsteen van ruim 16 karaat moet tussen de 20 en 25 miljoen euro opbrengen.

Deze kleur is zeer gewild bij verzamelaars van gekleurde diamanten, zegt veilinghuis Christie's. De diamant is 'fancy vivid pink', wat betekent dat er totaal geen sporen zijn van andere kleuren, een zeldzaamheid.

Het komt volgens Christie's zelden voor dat een steen van deze kwaliteit onder de hamer komt. "In 250 jaar veilinggeschiedenis zijn er slechts drie puur roze diamanten van boven de 10 karaat geveild."

Record

De steen is gezet in een platina ring, in drie cirkels van kleinere diamanten. De verkoper kocht de diamant tien jaar geleden als investering. Voor welk bedrag is niet bekendgemaakt.

Het oude record voor een roze diamant staat op naam van een steen die in mei werd verkocht: de diamant van 8,72 karaat wisselde voor ruim 14 miljoen dollar van eigenaar. In 2010 werd de duurste diamant ooit verkocht: 41 miljoen dollar voor een witte steen van 25 karaat.

Voordat de ring op 10 november geveild wordt in Genève, zal Christie's de ring nog tentoonstellen bij de veilinghuizen in Hongkong, Londen en New York.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl