Er ontstaat echter een nijpend tekort aan internetadressen
NOS Nieuws

Korte storing KPN treft vooral zakelijke klanten

KPN kampte vanochtend zeker een uur met een storing in het glasvezelnetwerk waarbij twintig procent van het verkeer werd geraakt. Inmiddels is de storing opgelost, zegt een woordvoerder van KPN.

De storing trof met name zakelijk verkeer; het is niet duidelijk of ook particuliere klanten van het bedrijf zijn getroffen. Klanten konden last hebben bij internetten en bellen over het vaste net; mogelijk waren er ook problemen bij het televisiekijken.

De storing deed zich voor in een knooppunt in Utrecht, maar de oorzaak is nog onduidelijk. Eerder meldde KPN nog dat de storing werd veroorzaakt door een kapotte glasvezelkabel. Normaliter zou dat niet moeten kunnen: verbindingen zijn vaak dubbel uitgevoerd om grote storingen te voorkomen.

Tele2, dat internet aanbiedt over het netwerk van KPN, zegt geen last te hebben gehad van de storing. Het is onduidelijk of hetzelfde geldt voor andere providers als Vodafone en KPN-dochters Xs4all en Telfort. Ook zij gebruiken het koper- en glasvezelnetwerk van KPN om internet, telefonie en bellen aan te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl