NOS Nieuws

Volkswagen manipuleerde ook Europese auto's

Volkswagen heeft ook in Europa de emissietesten van dieselauto's beïnvloed. Dat heeft het bedrijf volgens de Duitse minister van Verkeer toegegeven. Het zou gaan om auto's met een 1.6- en een 2.0-liter dieselmotor.

Minister Dobrindt kon niet zeggen met hoeveel auto's in Europa er is geknoeid.

De minister vindt dat er een nieuw soort test in Europa moet komen. De uitstoot zou moeten worden gemeten op de weg in plaats van in een laboratorium, zoals nu gebeurt.

Topmensen

Volkswagen maakte vandaag zelf bekend dat de mensen die bij het bedrijf verantwoordelijk zijn voor het schandaal moeten vertrekken. Gisteren stapte de topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, al op.

Volgens de Duitse krant Bild worden in ieder geval Ulrich Hackenberg en Wolfgang Hatz ontslagen. Hackenberg is de baas van de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Audi. Hatz is de baas van de motorafdeling van Porsche.

Waarschijnlijk wordt morgen meer bekend over wie er bij het concern op de hoogte waren van het manipuleren van emissietests en wie er worden ontslagen. Dan komt de raad van toezicht bijeen, onder meer om een opvolger voor Winterkorn te benoemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl