De paus geeft het meisje een kus een een pauselijk zegen
NOS Nieuws

5-jarige vraagt paus om aandacht voor immigratiebeleid VS

Een 5-jarig meisje heeft in Washington tijdens een rondrit van paus Franciscus een shirt en een brief aan hem overhandigd. In de brief vraagt ze de paus om bij de Amerikaanse wetgevers te pleiten voor hervorming van het immigratiebeleid.

Op beelden is te zien hoe het meisje uit het publiek door de afzetting probeert te komen en in eerste instantie door beveiligers wordt tegengehouden. Paus Franciscus ziet het gebeuren en vraagt het meisje naar hem toe te komen. De paus geeft haar vervolgens een kus en een pauselijke zegen.

5-jarig meisje overhandigt paus brief tijdens rondrit

Het meisje, geboren in Amerika, heeft ouders die in het verleden illegaal naar de Verenigde Staten zijn gekomen. In een interview met persbureau AP zegt ze dat ze bang is dat de Amerikaanse immigratiedienst haar familie zal afnemen.

"Ik geloof erin dat ik het recht heb om samen te leven met mijn ouders. Ik heb het recht om gelukkig te zijn", vertelt ze. "Mijn vader werkt hard in een fabriek. Immigranten zoals mijn vader voeden dit land en verdienen daarom respect en een waardig bestaan."

Toespraken

De paus is voor een zesdaags bezoek in de VS. Gisteren had hij in het Witte Huis een ontmoeting met president Obama en diens vrouw. In een toespraak vroeg de paus daar onder meer aandacht voor kwetsbaren in de wereld en voor de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan.

Later op de dag sprak de paus in de kathedraal van St. Matthew in Washington ongeveer 300 bisschoppen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl