De hack was bij het Office of Personnel Management, de Amerikaanse instantie die gegevens over overheidspersoneel beheert
NOS Nieuws

5,6 miljoen vingerafdrukken gestolen van Amerikaanse overheid

De hackers die er een paar maanden geleden in slaagden binnen te dringen in de computersystemen van een belangrijke Amerikaanse overheidsinstantie, hebben vingerafdrukken van zo'n 5,6 miljoen mensen gestolen. Dat blijkt uit een intern onderzoek. Eerder werd uitgegaan van 1,1 miljoen.

In juni drongen de hackers binnen bij het Office of Personnel Management (OPM). Daar worden de persoonlijke gegevens van miljoenen medewerkers van de federale overheid bewaard. Het OPM valt onder het Department of Homeland Security, het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat verantwoordelijk is voor terrorismebestrijding.

Volgens internetexperts van de Amerikaanse overheid is de kans dat er misbruik van de gegevens wordt gemaakt beperkt. Dat kan anders worden naarmate de technologie die de hackers gebruiken verandert, waarschuwen ze. Daarom wordt een werkgroep opgericht die gaat onderzoeken wat kwaadwillenden met de gegevens kunnen doen. Ook worden maatregelen genomen om te voorkomen dat in de toekomst weer ingebroken wordt bij de instantie.

Sofi-nummers

De Amerikaanse overheid is afgelopen jaar vaker slachtoffer geworden van hacks. Daarbij werden ook de sofi-nummers van 21,5 miljoen Amerikanen buitgemaakt.

Amerikaanse onderzoekers lieten al weten dat ze ervan uitgaan dat China erachter zit, maar dat land ontkent dat het iets met de hacks te maken heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl