Rafael Esquivel tijdens een persconferentie in Caracas in mei 2012
NOS Voetbal

Zwitserland stemt ook in met uitlevering FIFA-topman Esquivel

Zwitserland heeft ingestemd met de uitlevering van FIFA-official Rafael Esquivel aan de Verenigde Staten. De Venezolaan is een van de zeven FIFA-functionarissen die in mei in Zürich werden opgepakt in het onderzoek naar corruptie naar de FIFA.

Esquivel was voorzitter van de Venezolaanse voetbalbond en bestuurder bij de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol. Hij wordt verdacht van het aannemen van miljoenen dollars aan steekpenningen bij de verkoop van de marketingrechten van de Copa América voor 2007, 2015, 2016, 2019 en 2023.

De 69-jarige Venezolaan riskeert een gevangenisstraf van twintig jaar. Hij heeft dertig dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing om hem uit te leveren.

Alleen Webb al overgedragen

Tot nu toe is van de zeven arrestanten alleen Jeffrey Webb overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten. De voormalig vice-voorzitter van de FIFA vocht zijn uitlevering niet aan. Vorig week keurde de Zwitserse justitie de uitlevering van Uruguayaan Eugenio Figueredo, voormalig vice-voorzitter van de wereldvoetbalbond, al goed. De Nicaraguaanse FIFA-official Julio Rocha stemde vorige maand in met zijn uitlevering aan Nicaragua.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl