Jafar al-Tayyar vlak voor zijn zelfmoordmissie bij het Syrische dorp Fua
NOS Nieuws

Zelfmoordterrorist gaat huilend zijn dood tegemoet

Een man neemt afscheid, stapt in een pantservoertuig en rijdt huilend zijn dood tegemoet. De video is van een Oezbeekse groep die in Syrië tegen president Assad vecht. De opmerkelijke opname is deze week op YouTube gezet.

De man, die volgens de makers van de film Jafar al-Tayyar heet en uit Oezbekistan komt, wordt op een zelfmoordmissie gestuurd. Hij moet de vijandige stellingen bij het dorp in de verte opblazen. Wanneer de jongen klaar is om te vertrekken, barst hij in tranen uit.

De duivel

Een medestrijder zegt dat hij op Allah moet vertrouwen en dat de duivel hem op andere gedachten probeert te brengen. De terrorist antwoordt dat hij bang is om te falen. Hij vermant zich en rijdt weg.

Op de beelden die volgen is in de verte een explosie te zien. Het is niet duidelijk of de aanslag is geslaagd en of er doden of gewonden zijn gevallen. Wel is bekend dat er vorige week inderdaad gevechten waren in het noordwesten van Syrië bij het dorp Fua.

Oezbeken

De beelden zijn waarschijnlijk van een groep Oezbeken die zich heeft aangesloten bij de islamitische terreurgroep al-Nusra in Syrië. Er zijn veel islamitische strijders uit Oezbekistan die naar Syrië reizen om te vechten.

De jihadisten komen uit republieken als Tsjetsjenië, Kirgizië, Dagestan en Oezbekistan. Sommigen sluiten zich aan bij Islamitische Staat. Anderen vechten mee aan de kant van al-Nusra tegen president Assad en sjiitische milities.

Aanslag huilende jihadstrijder in Syrië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl