NOS Nieuws

Gewonden bij explosies kolencentrale Borssele

Brand in biomassacentrale in Borssele

Bij explosies in de kolencentrale in Borssele zijn vier mensen gewond geraakt. Bij twee van hen zijn de verwondingen ernstig, zegt de brandweer.

De ontploffingen deden zich even voor 09.30 uur voor in het gedeelte waar biomassa wordt meegestookt. Het ging om twee stofexplosies, waarbij een mengsel van stof en lucht in aanraking komt met een ontstekingsbron.

Brand

Er brak ook brand uit. De aanwezigen stonden snel buiten. Binnen een half uur was de brand onder controle.

Twee van de gewonde medewerkers konden na behandeling naar huis. De andere twee zijn ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Schade

Volgens Omroep Zeeland is door de explosies aan de buitenkant van het gebouw beplating losgekomen. Nog onduidelijk is hoe groot de schade is.

Op hetzelfde terrein staat ook de kerncentrale van Borssele. Die is niet in gevaar geweest, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Sluiting

De kolencentrale waar de brand uitbrak, stamt uit de jaren 70. Per 1 januari gaat hij dicht, als gevolg van het landelijk gesloten Energieakkoord.

Juist vanochtend houdt de Veiligheidsregio Zeeland een grote rampenoefening op de Westerschelde bij Reimerswaal. 450 medewerkers doen daaraan mee, meldt Omroep Zeeland. De oefening werd vanwege het incident in Borssele kort stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl