Anna van der Breggen
NOS Wielrennen

Van der Breggen: ik weet nu dat goud in Rio mogelijk is

Voor de WK-tijdrit wist Anna van der Breggen niet goed waar ze stond. Nu ze een zilveren plak op zak heeft, weet ze zeker dat ze bij de wereldtop hoort. "Ik weet nu waar ik sta en dat het kan."

Van der Breggen doelt daarmee op olympisch goud volgend jaar in Rio. Dat parkoers ligt haar meer dan die van deze WK. "Ik hou van klimmetjes erin en afwisseling. Ik kijk uit naar de Spelen."

Kapotte radio

De Nederlandse kwam vandaag 2,54 seconden tekort voor de wereldtitel. "Of ik nu blij ben? Nee, wel als ik op 50 seconden het zilver had gepakt. Pas op de finish hoorde ik dat het krap was, mijn radio was kapot", zegt Van der Breggen.

In de media kreeg Anna niet veel aandacht, maar ik wist zeker dat ze om de medailles zou meedoen.

Ellen van Dijk

Waar heeft ze het laten liggen? "Ik had het moeilijk bij het begin van de eerste ronde. Er was een stuk tegenwind op de brug. Daar liep het niet en daar moest ik echt van bijkomen."

Van Dijk sipt

Ellen van Dijk, de wereldkampioene van 2013, kampte met een aanlopende rem en werd zevende. "Maar ik kom een minuut tekort en dat heb ik niet daardoor verloren", sipte ze.

Het zilver van Van der Breggen verbaasde haar niet. "Heel knap wat ze gedaan heeft. In de media kreeg ze niet veel aandacht, maar ik wist zeker dat ze om de medailles zou meedoen. Bij de NK was ze ook al goed."

Van Dijk: de cijfers liegen niet, ik kom tekort

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl